40 слушат лекциите на Пини Гершон в София
40 слушат лекциите на Пини Гершон в София / netinfo
Около 40 български треньори слушаха лекциите на Пини Гершон на семинара, който израелецът с български корени даде заедно с кондиционния специалист Ави Ковалски.

Гершон и Ковалски работят заедно от години и ще направят същото и начело на нашия национален тим по баскетбол. Точно в 10 часа тази сутрин в баскетболната зала на Националния стадион „Васил Левски” се събраха млади и не чак толкова млади родни треньори, които искаха да чуят какво има да им каже новият селекционер на представителния ни отбор за вторичната бърза атака и разграничаването й от постепенното нападение, както и принципите на личната защита.

Сред треньорите начело с помощниците на израелеца Тити Папазов и Любо Минчев, бяха и още известни имена като Росен Барчовски, Георги Божков, Николай Боруков, Георги Младенов, Ивайло Равуцов, Тина Димитрова и др.

Част от момчетата от националния ни тим до 18 години изпълняваха с ентусиазъм указанията на Пини. Гершон успя да увлече младите играчи, обяснявайки подробно как да реагират в различни игрови ситуации, а перфектно с превода от английски се справи плеймейкърът на ЦСКА Людмил Хаджисотиров-Удо.

Атрактивният спец демонстрира не само познанията си в баскетбола, но и увеличаващия се арсенал от български думи като „айде”, „браво” и т.н.

Пини Гершон бе неуморен в опита си да предаде от своя опит на българските си колеги и първата му лекция продължи повече от час и 40 минути. След него на паркета излезе кондиционния треньор Ави Ковалски, който говори за физическа подготовка на баскетболистите по време на състезателния сезон, а след него бе ред отново на трикратния европейски шампион с Макаби Тел Авив.

Гершон и Ковалски бяха придружени от мениджъра Арик Крайн и бившия рефер Шай Щрикс.