Избирателната активност във Врачанския избирателен район към 17.00 часа в изборите за президент и вицепрезидент достигна 26,99 на сто, като са гласували 43 217 от имащите право на глас, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ Красимир Колев.

Почти същата - 26,86 на сто, е активността в района в извънредните парламентарни избори, допълни той. Гласували са 43 008 избиратели за народни представители, уточни Колев.
Най-висока е активността на имащите право на глас в община Борован - над 36 на сто и в двата избора, следвана от общините Роман и Хайредин с около 34-35 на сто гласували избиратели. Повече от 31 на сто са дали своя вот както в президентските, така и в парламентарните избори в общините Бяла Слатина и Криводол. В общините Козлодуй, Враца, Мизия и Оряхово избирателната активност в двата избора е между 22 и 25 на сто, а в община Мездра е почти 30 на сто.

Нови сигнали и жалби за нарушения на изборното законодателство в РИК-Враца към този час не са постъпвали, обобщи Красимир Колев. Той уточни, че подадени по-рано сигнали са предадени на органите на МВР, за да ги разследват, защото липсва конкретика или са анонимни, посочи той.
БТА