/ EasyPay
С пускането на нова платежна карта компанията отбелязва ръст в услугата с парични преводи от чужбина
EasyPay пусна на пазара платежна карта, която за няколко месеца стана предпочитан финансов инструмент за над 40 000 българи. Освен неоспоримите предимства на картата като моменталното издаване за минути и безплатната поддръжка на сметката, тя предлага и нов подход за получаване на паричните преводи от цял свят.

Паричните преводи в каса на EasyPay могат да бъдат превеждани на получателя директно в платежна EasyPay карта напълно безплатно. Картата е многократна, а клиентът може да изтегли без такси сумата веднага, на който и да е банкомат в цялата страна или да плаща с нея в търговски обекти. Ако получателят няма EasyPay карта, тя може да му бъде издадена на касата на момента.

В улеснение на клиентите, които често получават преводи от чужбина, следващите постъпления могат да бъдат превеждани директно по същата карта. По този начин клиентът няма необходимост да получава превода на каса и може да ползва парите веднага, след като бъдат преведени от чужбина.

„В EasyPay непрекъснато се стремим да улесняваме хора. Това важи с още по-голяма сила, когато говорим за бързо и сигурно получаване на парични преводи от чужбина. Новата платежна карта дава още един инструмент в ръцете на получателите на парични преводи и възможността да избират как да получат и използват парите си“, споделя Силвана Групчева, Директор Международна търговска дейност на EasyPay.

Паричните преводи от чужбина могат да бъдат получени в рамките на 5 минути след изпращането. Компанията разполага с повече от 2500 каси в цялата страна, които работят всеки ден и с удължено работно време, а кол центърът е достъпен дори през почивните дни. Партньори за паричните преводи в чужбина са Ria, UPT, KoronaPay, Small World, Moneytrans и Cashline. В Гърция, Кипър и Австрия компанията разработва собствена услуга под името FexoPay.

Друга причина за повишения интерес към услугата е, че EasyPay работи по най-изгодния обменен курс евро/лев. Липсата на такса за получателя на парите също не е за подценяване.

Към момента в топ 3 на държавите, от които клиентите на EasyPay получават преводи, влизат Германия, Великобритания и Нидерландия. Най-често паричните преводи се получават в София, Варна и Видин.