Костов: Можем да възстановим изгубеното доверие в България, вече сме го правили
Костов: Можем да възстановим изгубеното доверие в България, вече сме го правили / cнимкa: DarikNews

Управлението на тройната коалиция може да бъде сменено, само ако мандата, който надяваме се ще бъде връчен на ГЕРБ, като най-голяма политическа формация, бъде реализиран успешно. Това заяви по време на посещението си в Шумен съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов. Правителство дясно-център ще може да се направи само веднъж, ще има само един опит и той трябва да завърши успешно, допълни Костов. 

Ние можем да подкрепим и да влезем в правителство, в което няма да влязат ДПС и БСП. Ако това е спазено при състава на правителството ние можем да участваме в управлението, каза още Костов пред събралите се симпатизанти в шуменския театър. Той добави, че втората причина при която биха участвали в следващо управление е ако бъде даден срок на правителството, в който да възстанови доверието на ЕС към България и да се възстанови финансирането от европейските структурни програми. По думите му, следващото правителство трябва да ликвидира политическата корупция и да има приета антикризисна програма.

Иван Костов заяви, че няма друга партия в България освен Синята коалиция, която няма нужда да доказва, че може да възстанови изгубеното доверие към България. „Ние вече сме го правили, ние сме връщали доверието към нашата страна", каза Костов. По думите му, няма друга политическа партия, която няма нужда да доказва, че може да извади България от кризата. „Ние вече сме вадили България от криза и през 1991 и през 1997 г.", допълни Костов. Според него това е запазена марка на десницата в страната.

В шуменския Драматично-куклен театър днес съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов се срещна с членове и симпатизанти. На срещата присъстваха и всички кандидат -депутати на коалицията в 30 МИР-Шумен.