Снимка:
Снимка: / Thinkstock/Getty Images
Пластичните хирурзи трябва да могат да казват „не” за някои естетически операции, каза в ефира на Дарик един от най-добрите лицево-челюстни хирурзи в България д-р Радослав Славчев. По негови думи има една категория хора, чиито изисквания са толкова странни, че дори са комични.

Какви пластични операции се правят най-често в България?

"В този случай не говорим за потребност, а по-скоро за прищявка", каза д-р Славчев. "Много е странно, когато дойде някоя дама, извади снимка на секссимвол от световен мащаб и каже, че иска нейните скули или нос. Не съобразява, че точно този нос е за лицето на въпросната знаменитост и затова изглежда чудесно, но на друго лице може да изглежда по коренно различен начин", поясни д-р Славчев.

Пластичен хирург: Трябва да оперираме само хора с реални представи

Медикът, който завежда дейност Лицево-челюстна хирургия в столичната болница „Токуда”, допълни, че специалистите в тази област у нас са малко от една страна, защото са малко местата, в които тази специалност се придобива, а от друга – защото патологията изисква апарати и консумативи, които в повечето от случаите са много скъпи и някои от държавните болници не могат да си ги позволят.