/ netinfo
Активна кампания за насърчаване авторството сред младите хора започва Велизар Соколов–Заки заедно с други популярни представители на творческите индустрии

Нова инициатива за защита на авторското право и обучение на младите хора, че нещата, които създават са обект на такова, че могат да печелят от творбите си, започна Велизар Соколов–Заки.

Чрез изключително силен филм, който поставя наболели въпроси, Заки се опитва да привлече вниманието на младите.

Велизар Соколов–Заки: Залива ни клонирана музика, която няма нищо авторско и оригинално в себе си

Филмът „Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“ се представя поетапно пред студенти - първо в УНСС, след това в Нов български университет.
Едно от основните послания на филма е, че всеки млад човек е потенциален творец и съответно - носител на авторско и сродни на авторското права. Осъзнаването на собствената креативност е пътят към изграждане на лична култура на уважение към чуждото творчество и възпитано потребление на творческите продукти.

Интерактивният характер на филма се проявява и в представените пет интервюта с едни от най-разпознаваемите творци и представители на българските творчески индустрии. Сред тях са братята Чучкови и Станислава Армутлиева – Саня.