Една от най-любимите български детски песнички вече ще радва и децата на нашето време с изцяло авторска 3D анимация в проекта “Маргаритка”.

Нов живот за едноименното произведение “Зайченцето Бяло” в прекрасна анимация! За пръв път децата на България ще имат възможност да се радват на съвременно видео, чието качество по нищо не отстъпва на международното видео съдържание за деца! Песента е изпълнена от Виктория Терзийска (Вики от Мастило), заедно с Вокална Група “Шоколадче” от град Лом, а аранжимента е на Красимир Тодоров.

“Зайченцето Бяло” е първата песничка от компакт диск “Маргаритка”, която се радва на прекрасна 3D анимация, създадена с много желание, любов и труд. Анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеото за проекта “Маргаритка”, участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеото е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци.

Емблематичната песничка “Зайченцето Бяло” за пръв път се чува в ефира на БНР през 1945 година. По това време любимата българска поетеса Леда Милева – автор на текста на “Зайченцето Бяло” – оглавява отделът за Детски предавания на Националното радио. В желанието си да създава интересно съдържание за децата, тя решава че в ефира трябва да звучи много детска музика! Тогава събира екип от млади композитори, сред които е и Петър Ступел, по това време още студент. По стихотворението на Леда Милева “Зайченцето Бяло”, композиторът Петър Ступел измисля буквално на един дъх музиката и така се ражда най-известната българска детска песничка!

От тогава до сега са минали 73 години, а “Зайченцето Бяло” се превръща в химн на децата на България! Днес създателите на “Маргаритка” правят така, че съвременните деца да познават наследството, което великите поети и композитори са ни оставили.

Кои сме ние и защо го правим?

“Маргаритка” стартира с компакт диск, в който можем да чуем единадесет от най-известните български детски песнички в съвременен аранжимент и изпяти от едни от най-известните гласове на нашето време.
За по-малко от месец успяхме да продадем 4500 компакт диска, имаме 2500 последователи във FB и стотици усмихнати съобщения и коментари от наши фенове!
Приходите от продажбата на всеки диск “Маргаритка” ще бъдат инвестирани в построяването на детски площадки за весели игри с музикална насоченост. Първата площадка ще е в София в парк Гео Милев.
Аранжиментите са на Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а изпълненията на Белослава, Графа, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Любо Киров, Тони, Вензи, Мариана Попова, Мая Бежанска, Борко Чучков.

Всички те, заедно с вокална група "Шоколадче" от гр.Лом на добра воля и с огромно желание се присъединяват към каузата на “Маргаритка”. Белослава и Графа подкрепят кампанията на проекта, защото вярват в него и споделят мисията му.

Компакт диск “Маргаритка” е в търговската мрежа и можете да го намерите на касите на бензиностанции ОМВ, книжарници Ciela и онлайн на сайта на проекта www.margaritka.bg.

През януари месец героите на проетка - Маргаритка, Биби и Мими оживяват пред очите ни с видео представяния в онлайн платформите за видео споделяне. “Зайченцето Бяло” е първото произведение, което има изцяло авторско 3D видео. Всички единадесет детски песнички, които участват в компакт диска, ще имат видеа.