Вижте кой витамин помага при проблеми с ерекцията
Вижте кой витамин помага при проблеми с ерекцията / Thinkstock/Getty Images

При проблеми с ерекцията мъжете обикновено посягат към хапчето виагра. Резултатите от италианско и американско проучвания обаче показват, че има естествен начин за разрешаване на проблема - с помощта на "слънчевия" витамин D, пише в. "Дейли стар".

Пенисът е еволюирал само веднъж

Еректилната дисфункция засяга половината от всички мъже на възраст между 40 и 70 години. Италианските и американските специалисти са установили, че набавянето на витамин D може да помогне на представителите на силния пол да се справят по естествен начин с проблема и да подобрят представянето си в леглото.

Кой е идеалният размер на мъжкото достойнство според жените

Изследователи от университета на Милано в Италия и университета "Джонс Хопкинс" в САЩ са открили, че недостигът на витамин D е свързан със съществен риск от проблеми с ерекцията. Италианското изследване е обхванало 143 мъже с еректилна дисфункция, а американското - 3400 здрави индивида.

Българите са 13-и в Европа по големина на мъжкото достойнство

Витамин D в малки количества може да се набави от продукти като мазни риби, яйца и зърнени храни. Основният му източник обаче е слънчевата светлина, припомнят експертите.

Източник: БТА