Васко от Битоля е един от героите в жестоката катастрофа
Васко от Битоля е един от героите в жестоката катастрофа / DarikNews.bg
Милена Борисова
42714
Милена Борисова
  • Милена Борисова

Пострадалата при тежката катастрофа в нощта срещу 15 юни Милена Борисова от Бургас дължи живота си на Васко Ристески от Битоля, превърнал се в герой за много от пътниците в автобуса-убиец. Това заяви за Дарик студентката по международни отношения и право в СУ „Св. Климент Охридки" и изрази благодарностите си към момчето от Македония.

Милена се събужда в часа на катастрофата от криволичещото транспортно средство и от писъците на спътниците й. Инстинктивно се хваща за предната седалка и до там са спомените й от ужасното произшествие. Съвзема се, след като е на пътното платно. Тогава вижда шофьорът на цистерната, евакуирал я от горящия автобус. Васко помага на момичето да се качи в линейката. От неговия телефон се свързват с майката на Милена. Вчера момчето е посетило пациентите в университетска болница.

Състоянието на момичето е стабилно, след успешната операция на гръбначния стълб и грижите на д-р Калнев и д-р Анастасова. В понеделник пациентката ще бъде изписана от Неврологичното отделение на УМБАЛ „Св. Георги". Предстои й пластична операция, заради охлузвания по гърба.

Мечтите на Милена са свързани с нормалните неща - успешно дипломиране, хубава работа и добро семейство, но най-важно за нея е всичко лошо да е зад гърба й.

Интервю с Милена Борисова можете да чуете в прикачения звуков файл

Други новини от Пловдив