Уолт Дисни ще разпространява “Апокалипто”
Уолт Дисни ще разпространява “Апокалипто” / netinfo

Киностудията Уолт Дисни заяви, че ще разпространява новия филм на режисьора и актьора Мел Гибсън. Така филмовата компания опроверга съобщенията, че смята да се дистанцира от лентата.

Представител на Уолт Дисни определи като “невярна” информацията, че от студията са възнамерявали да продадат правата за разпространение на филма “Апокалипто” след антисемитските изказвания на Гибсън, които той направи по време на скорошния си арест за шофиране в нетрезво състояние.

Австралийската звезда не участва във филма. Някои предполагат, че той няма и да го рекламира. В “Апокалипто” участват неизвестни актьори. Действието на лентата се развива в древно селище на индианското племе мая, а главният герой е един от жителите на селището. Всички герои във филма говорят на диалекта юкатек, на който до днес говорят много от потомците на маите в Мексико.

Самият Гибсън заяви, че филмът му е посветен на цивилизацията и на причините, които водят до нейната гибел. Подкрепата за актьора от страна на кинокомпанията съвършено противоречи на реакцията на неговото изказване от страна на телевизия Ей Би Си, която също е част от империята Дисни. Наскоро след ареста на звездата през юли, ръководството на Ей Би Си взе решение да не участва в мини сериал, посветен на Холокоста, който трябваше да бъде заснет от компания на Гибсън. 50-годишният актьор и режисьор се извини за своето изказване и подчерта, че не е антисемит.