/ Теленор
Теленор и PPF Group направиха най-голямото частно дарение от 50 000 професионални маски на българските болници
Теленор и компанията майка PPF Group, обединиха сили срещу COVID-19 като дариха 50 000 професионални предпазни маски от висок клас, N95 на обща стойност близо 500 000 лева на Министерство на здравеопазването. Те са предназначени за героите в битката с вируса – лекарите и медицинските работници на първа линия.

След като седмици наред, личните предпазни средства за медиците на предна линия бяха неизчерпаема тема за разговори и коментари, Теленор подава ръка и показва как маските достигат до своята крайна дестинация – там където са най-нужни.

Сега мисията да свързваш хората придобива още един, съвсем различен смисъл, а компанията предоставя ресурси и ценни усилия, за да осигури на българските медици сигурността, от която се нуждаят.

Маските пропътуваха дългия път от Прага до София, а с помощта на служителите на Теленор и логистичният координационен център към Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, ще достигнат и до лекарите от най-засегнатите точки в цялата страна.

Дарението на Теленор на тези толкова необходими професионални предпазни маски предназначени за медицински персонал, допълва направеното през март друго дарение на стойност от 200 000 лв. за закупуване на важно медицинско оборудване за новото интензивно отделение в столичната болница „Пирогов“.

Най-важни в тази история, обаче са именно лекарите на България, които всекидневно се грижат за всички нас, за нашата сигурност, безопасност и за живота ни, затова да им помогнем и да върнем жеста по всеки възможен начин е основна мисия. А можем да им благодарим по много начини - като останем вкъщи, като спазваме правилата, макар и неприятни и променящи света ни из основи. Заедно можем да бъдем сигурни, че нашето утре ще бъде по-добро, слънчево и различно.

А Теленор помага по своя начин като направи редица облекчения за своите клиенти, за да им помогне да поддържат връзка със своите близки, да управляват бизнеса си и да получават важна информация по време на извънредната ситуация с COVID-19. Дари и над 70 компютъра за онлайн образование на нуждаещи се деца в различни общности в цялата страна.

Теленор продължава да призовава всички свои клиенти да се включат в битката с разпространението на коронавируса и да се присъединят към инициативата на компанията „Остани си вкъщи“.