Стартира смс-референдум “Без ТИРоризъм в почивните дни”
Стартира смс-референдум “Без ТИРоризъм в почивните дни” / снимкa: DarikNews

Национален смс-референдум под надслов “Без ТИРоризъм в почивните дни” стартира днес в Габрово. Негови инициатори са независимият депутат Светослав Спасов и Движението за обновление на Българските региони и общини.

Целта на допитването е да се ограничи движението на тежкотоварните автомобили през населените места от петък вечерта до неделя. Гражданите могат да гласуват на два телефона, които са еднакви за всички мобилни оператори. Всички, които искат да спрат тировете през почивните дни, могат да гласуват на номер 17 12 00, а желаещите да се запази досегашното положение могат да изразят мнението си на номер 17 12 01.

Според Светослав Спасов Габрово не случайно е избран за начало на кампанията, тъй като хората тук са най-потърпевши от движението на тировете. Точно в 11:15 часа Спасов и кметът на града Томислав Дончев дадоха старт на кампанията, като изпратиха първите смс-и. Кампанията ще продължи три месеца, ако инициативи ще се провеждат в населените места, потърпевши от движението на тировете.