Соломон Бърк дари огърлици и 100 рози на концерта в Банско
Соломон Бърк дари огърлици и 100 рози на концерта в Банско / снимка: DarikNews.bg

Обявеният за най-добър соул певец на всички времена - Соломон Бърк, пристигна за джаз фестивала в Банско със собствена лимузина от Гърция часове преди грандиозния концерт на градския площад.

260-килограмовият Бърк дойде в града под Пирин с екип от 16 души, между които четири беквокалистки и подсилена ритъм секция. Две от беквоклалистките на певеца са дъщеря му София Бърк Перез и внучката му Кенди Бърк.

Специално за Соломон Бърк на сцената бе монтиран червен трон и бяха поставени две вази със сто рози. Специално за концерта дойдоха българи от различни краища на света, както и любители на соул музиката и джаза от няколко страни. Певецът изпълни незабравими хитове. По време на концерта, който е сред първите му Източна Европа, на сцената около Соломон Бърк танцуваха голяма част от зрителите, а той самият целуваше децата, които подскачаха край трона му

По време на шоуто дамите получиха огърлици. Стоте рози, които още от началото на концерта бяха на сцената, бяха подарени лично от певеца на най-красивите жени в публиката.

Минути преди да отпътува за Белград, където е следващият му концерт, Соломон Бърк получи почетния знак на Банско от кмета на общината Александър Краваров.

Присъстващите на церемонията, сред които бе и организаторът на фестивала д-р Емил Илиев, бяха приятно изненадани от непринуденото поведение на великия музикант. Той бе усмихнат и дружелюбен.

Бърк благодари официално на кмета Александър Краваров за уважението и отправи покана към градоначалника в най-скоро време да му гостува в Калифорния. "Очарован съм от Банско и от публиката, която бе на площада. Бил съм в много страни, но така, както ме посрещнаха хората в Банско, не са ме посрещали никъде по света. Обещавам, че пак ще дойда, защото за мен ще бъде чест и удоволствие да пея за вас", каза с ръка на сърцето си Соломон Бърк.