Разходка „разказва” за България на децата от Съчуан
Разходка „разказва” за България на децата от Съчуан / снимкa: Sofia Photo Agency

С историческа разходка и разнообразни забавления ще бъде изпълнен четиридневният престой на 43 деца от китайската провинция Сачуан в София. Това е част от „българската" им ваканция по линия на хуманитарната помощ, предоставена на Китай от българското правителство, заради разрушителното земетресение в тази област. Децата са в България от 4-ти август, а днес бяха посрещнати от заместник-министъра на труда Лазар Лазаров.

Децата от Китай са изкарали част от ваканцията си в почивните бази в Кранево и Рибарица. До неделя ще имате възможността да разгледате и българската столица, обърна се към тях заместник-министър Лазаров.

„Като сте посетили нашето Черноморие и нашия Балкан, вие сте се докоснали до една значима част от българската история и от българския бит и това познание, този допир до нашата страна и нашата история ще продължи”, каза зам.-министърът на труда и социалната политика.

Днешната историческа разходка включва Президентството, ротондата „Свети Георги”, Националния природонаучен музей. През почивните дни децата ще посетят Кремиковския манастир и ще се наслаждават на почивката в модерно оборудваната база на социалното министерство в Кремиковци. Специално за тях са подготвени вечерни партита и други забавления.