Рашидов спря реставрацията на Ларгото
Рашидов спря реставрацията на Ларгото / снимка: БГНЕС, архив
Рашидов спря реставрацията на Ларгото
82213
Рашидов спря реставрацията на Ларгото
  • Рашидов спря реставрацията на Ларгото

Проектът за столичното Ларго спира, съобщиха от Министерство на културата след сигнал от граждани, недоволни от реставрацията. Сред сред хората, които не харесват реконструкцията е Манол Глишев, който твърди, че дейностите по проекта, не са възстановка, а разрушение на античните ценности. Според Глишев заради строежа се губи автентичността и облика на находките.

Преди по-малко от седмица министърът на културата Вежди Рашидов разходи на Ларгото италианската актриса Клаудия Кардинале. Рашидов беше категоричен тогава, че проектът за над 15 милиона лева ще бъде готов до края на ноември.

От културното ведомство съобщиха, че министърът на културата Вежди Рашидов е разпоредил временно спиране на работата по консервацията и реставрацията на открития музей на столичното Ларго.

От културното ведомство съобщиха, че Рашидов е разпоредил временно спиране на работата по консервацията и реставрацията на открития музей на столичното Ларго.

Вежди Рашидов описа България като работилница за гении

Министърът събира работна група от експерти, които да направят анализ на изпълнението на реставрационните работи на проекта. Министър Рашидов предприел това действие след сигнал на граждани, които смятат, че реставрацията не отговаря на оригиналния облик на находките, съобщават още от Министерство на културата.

Миналия петък той беше на разходка на столичното Ларго с италианската кинозвезда Клаудия Кардинале. По време на тура Рашидов беше категоричен, че работата по „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика" върви по график и се очаква за завърши до края на ноември. Тогава той заяви, че Ларгото става много хубаво и го определи като „малкия вариант на Помпей".