Те са Ставрос Ставру и Ива Груева. Ставрос е доктор по Информатика, консултант, обучител, автор на книги. Създател на оригинални техники и игри за разработка на софтуер и управление на процеси. Ива е художник - илюстрира детска литература, като най-много обича да рисува за български детски книги. Работи като артист и дизайнер на свободна практика и е посланик на комикс културата в България.

ПРОМЯНАТА започва от… това да ни пука, да ни е грижа. За другите. За природата. За света като цяло.
.
Децата в България се нуждаят от… умения като кооперативност, комуникативност, толерантност, емпатия, адаптивност и др. Това са ключови умения за успех в 21в.

Помагаме, защото… няма как да останем безразлични към липсата на базови умения на българските ученици да работят в екип.

Социалното предприемачество означава… непоносимост към проблемите, с които се сблъскваме в нашето общество.

Най-големият ни успех до момента е… щастието на децата и благодарността на учителите.

След 5 години планираме да постигнем… отличен 6 по екипна работа за всяко дете в България.

Какво са „Пукльовците“?

„Пукльовците“ са дигитални образователни игри, които помагат на децата да се научат да работят в екип. Те се играят в училище и са базирани на учебния материал по математика и български език от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата решават различни екологични проблеми – като замърсяване на водата и въздуха, разделно събиране на отпадъци, изсичане на горите. По този начин децата се учат да им „пука“ за другите и за света около тях. Оттам идва и името на играта.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес nova.bg/promyanata.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.