Представят „Разкази под линия” на Александър Шпатов на Аполония
Представят „Разкази под линия” на Александър Шпатов на Аполония / снимки: www.apollonia.bg
Петият ден от 24-то издание на "Аполония" премина под звуците на джаза, любовта към суинга, струните на Иван Смирнов и цигулката на Орлин Димитров. Магнетичната артатмосфера на Созопол в началото на септември беше допълнена и от спектакъла "Валентинов ден", на режисьора Явор Гърдев.

Цветна и изключително интересна беше програмата в петия ден на "Аполония". За пореден път сцената на Амфитеатъра в древния град беше препълнена от фенове на суинга и на певицата Белослава. Пред изправената на крака още от старта на премиерата й публика тя заедно с най-популярните джаз музиканти Живко Петров, Веселин Веселинов, Росен Захариев и Митко Семов представиха компилация от девет спектакъла. Точно в 21:00 часа започна и премиерата на I love swing.

Преди стотиците гости на Созопол и "Аполония" да се насочат към Амфитеатъра, „Малък градски театър зад канала” представи в читалище „Отец Паисий” в морския град постановката „Валентинов ден” на драматурга, сценарист и режисьор Иван Вирипаев, познат у нас с „Кислород” и „Археология на сънуването”, носител на национални и международни награди от фестивали. Режисьор е Явор Гърдев, а в спектакъла действието се развива в надуваема стая.

Днес гостите на "Аполония" могат да посетят премиерата на книгата „Разкази под линия” на Александър Шпатов – продължение, но не и тематично, на книгата му „Бележки под линия” от 2006 година. Представянето й от Силвия Чолева ще се състои в 18:00 часа в Художествената галерия на Созопол, а малко по-късно от 21 часа, отново Амфитеатъра на морския град, ще се съберат почитателите на една от най-популярните български джаз-изпълнителки Камелия Тодоровa.