Организираха благотворителна гаражна разпродажба пред НДК
Организираха благотворителна гаражна разпродажба пред НДК / снимка: sxc.hu
Организираха благотворителна гаражна разпродажба пред НДК
66927
Организираха благотворителна гаражна разпродажба пред НДК
  • Организираха благотворителна гаражна разпродажба пред НДК

Бижута, шапки, шалове, ръчни сувенири и детски играчки запълниха пространството пред Националния дворец на културата днес в благотворителна гаражна разпродажба. Инициативата бе организирана от фондация „Движение на българските майки", а всички средства, набрани през деня, ще бъдат дарени в полза на проект за мобилен център за подпомагане на деца, младежи и семейства в нужда. Подобна гаражна разпродажба се осъществява от фондацията за първи път, две години, след като е възникнала идеята за такава инициатива.

Идеята за гаражната разпродажба се ражда от една доброволка във фондацията, която е и дизайнер на дрехи, разказа Каролина Шойлева, координатор на фондацията.

„Тя каза, че фирмата, в която работи имат от стари колекции чисто нови дрехи, които биха искали да предоставят, за да ги продаваме и със събраните средства да подпомагаме нашите каузи и имайки и други дарения, които за момента не можеха да влязат в употреба на нуждаещите се, решихме, че това е добър начин да подпомогнем нуждаещите се, събирайки средства. Всичко, което имаха нашите дарители по складовете, го дадоха. Освен дизайнерска фирма за дрехи, тук има и неща, които са ни оставали от базарите, които ние правим за ръчно изработени сувенири", допълни Шойлева.

Конкретната кауза на благотворителната разпродажба е една, добави Шойлева.

„Паричките ще отидат за нашия мобилен център за подпомагане на деца и семейства в нужда. Този мобилен център го имаме от самото създаване на фондацията и целта му е да отиде на място при нуждаещите си, като главно ние работим с деца в институции без родителска грижа", обясни още Шойлева.

Благодарение на центъра се подпомагат и социално слабите семейства, като целта е да се предотврати изоставянето на деца, поясниха още от фондацията.