Операта отново посреща публика, извозва я с бусчета след спектакъл
Операта отново посреща публика, извозва я с бусчета след спектакъл / netinfo
След продължил няколко месеца ремонт Националната ни опера отново посреща зрители в салона си. Тази вечер е премиерата на „Турандот” от Джакомо Пучини. Режисьор на постановката е директорът на операта Пламен Карталов, диригент ще е маестро Емил Табаков.

Операта на Пучини „Турандот” попада в афиша на Националната опера, заради 150-та годишнина от рождението на италианския композитор. Постановката на Пламен Карталов ще бъде показана в края на годината и в Япония, където Операта ще бъде на турне.

След премиерата тази вечер, „Турандот” ще се играе още на 22, 25, 29 и 30 март, като в основните роли ще се редуват няколко състава.

За новия спектакъл режисьорът Пламен Карталов разказва: „Новата постановка е базирана на символни значения. На сцената има един огромен дракон, който в китайската символика има значение на сила и на мощ”.

От понеделник ръководството на Операта е решило да въведе нова услуга за своите зрители - след спектакъл публиката ще бъде извозвана с автобуси до домовете си. Транспортът ще е безплатен, като бусчетата ще тръгват от площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски” и ще движат по пет маршрута.

Директорът на операта Пламен Карталов призна още пред Дарик, че в момента със Столична община се водят преговори да се възстанови, през лятото, фестивала „Опера на площада”.