Окървавени хора в тарелки шокираха София (СНИМКИ)
Окървавени хора в тарелки шокираха София (СНИМКИ) / БГНЕС

20-ина пакетирани хора в тарелки като пилета шокираха столичани, както и туристите и гостите на града.

Това е обявеният пърформанс на веганите, които се противопоставят на яденето на месо, който обаче се оказа доста шокиращ за софиянци. Протестът се състоя на "Витошка".

Пърформансът, който издигна лозунга "Месото е Убийство", искаше да покаже различна гледна точка - тази на животните, с които се хранят хората.

Така по централния софийски булевард „Витоша" бяха „пакетирани" хора в тарелка, с цена и баркод. Имаше и ядящи зомби клиенти. Пърформансът предвижда да провокира и с гигантски чинии със сервирани хора с гарнитура от зеленчуци и сос и своеобразно чеверме с човек.

Никола Донев е организатор на демонстрацията. „Ние искаме да покажем, че животните умират, биват избивани масово навсякъде в днешно време. Ние сме много против това, защото сме убедени всеки има равно право на живот. Искаме справедливост за всички на планетата", каза младият мъж.

Галина беше на протеста, тъй като подкрепя тази инициатива. „Крайно време е хората да осъзнаят, че всяка хапка отнет живот е отнет живот. Твърде много насилие има над тая земя и в момента това, което се опитва тази провокативна акция да направи, е да накара хората да се замислят какво причиняват на другите докато чревоугодничат", каза жената.

Протестът има международен формат и на него присъстват представители на различни страни, както и плакати на различни езици.

Източник: БГНЕС

Окървавени хора в тарелки шокираха София (СНИМКИ)
netinfo