/ ThinkStock/Getty Images
До 2 май се очаква да бъде обявен новият конкурс „Дърво с корен“ на фондация „Екообщност“, съобщи в ефира на Дарик директорът й Любомира Колчева. Победителят ще участва в европейския конкурс „Дърво на годината“. Предложения ще могат да се изпращат както по електронна, така и по традиционната поща. Срокът за предложения е 23 август, уточни Колчева и добави, че се надява хората, които пътуват през отпуската си да успеят да заснемат интересни дървета и да разкажат историята им.
 
Адреса, на който могат да ги изпращат, е: www.bepf-bg.org
 
„Предложенията могат  да се изпращат по електронна поща, разбира се може и на хартиен формат по пощата. Това, което ни е важно, е да получим добро качество на снимките, за да могат впоследствие хората да могат да опознаят дървото, да го огледат и да направят своя избор кое най-много им харесва и искат да стане любимо дърво за 2019 г.“, каза Любомира Колчева.
 
Необходимо е снимките да са с добро качество и резолюция; история за дървото - като тя може да е свързана с нещо, което традиционно се прави около дървото, легенда, лична история, преживяване; джипиес координати; обиколка на дървото; приблизителна височина и възраст.