Новият директор на Народния театър очерта целите си
Новият директор на Народния театър очерта целите си / БГНЕС

Народният театър „Иван Вазов" може да се управлява с повече отвореност и диалогичност. Това каза по време на първата си пресконференция новият му директор Мариус Донкин. Една от основните цели, които ще преследва, е актьорският състав в културната институция, да бъде балансиран, ще има промени в щата на театъра, а администрацията да стане по-активна, обеща още Донкин.

Новият директор беше категоричен, че ще направи всичко възможно да управлява Народния театър с отговорност, но не еднолично.

"Да се направи ревизия на качеството на хората, които гостуват в този театър. Малко съм максималист що се касае до дисциплината на всички, без значение дали са актьори, или от обслужващия персонал. Разбира се, трябва да се създаде една ситуация, в която и администрацията трябва да получи по-голяма компактност. Всичко това, без да се наруши обема и качеството на работата. Когато едни хора тръгват на един път, съвсем нормално е в този път по различни причини някой да отпада или някой да влезе", каза Донкин.

Народният театър нямаше ръководител в продължение на половин година, докато течеше конкурс за титуляр на поста. Актьорът Мариус Донкин беше избран за директор в края на август.