Ники Илиев участва в пиеса, режисирана от баща му
Ники Илиев участва в пиеса, режисирана от баща му / netinfo

Крадат Ники Илиев като бебе в театър "Възраждане". В спектакъла "Кажи "Здравей" на татко!" от Анна Петрова под режисурата на Бойко Илиев популярният ТВ водещ играе младеж, който като бебе е бил "заменен" в родилния дом. Подкупвайки лекарите, го е взела жена, чието новородено е болнаво и недъгаво - в ролята е Симона Попова.

Представлението е на театър "Инверсия". Театър "Възраждане" предоставя сцената си за постановката. Премиерата е тази вечер. Участват и Елена Кънева, Ирина Първанова-Раши, Светломир Радев. Сценографията е на Илиян Урумов, музиката - на Мишо Шишков, пластиката - на Албена Фидин.

Проблемът за избора в живота, пред който е изправен всеки от нас, е основен в постановката според режисьора, особено абсурдният, страшен избор - една майка "да замени" болнавото си бебе с чуждо, здраво и красиво. Този избор става възможен, защото живеем в меркантилен свят, доминиран от фалшивия външен блясък, смята Бойко Илиев.

Постановката е първа професионална среща между бащата режисьор и сина - Ники Илиев,- който завършва актьорско майсторство в класа на Цветана Манева. Това ще е дипломната му роля. А дипломната работа на младежа като телевизионен и кинорежисьор ще бъде филм по пиесата "Кажи "Здравей" на татко!" в сътрудничество с Илиев-старши.