/ NOVA
За трудната задача на координаторите по донорството у нас – тази неделя след централната емисия новини на NOVA
От началото на тази година до сега в България са извършени 31 трансплантации на бъбрек, 10 на черен дроб, две на сърце и нито една на бял дроб. Чакащите за трансплантация у нас са общо 1010 души. Всички те живеят с надежда, че ще получат органа, благодарение на който ще могат да водят нормален живот.

По случай Деня на донорството авторът Ева Костова и операторите Андрей Стоилов, Георги Георгиев и Светослав Миков посвещават изданието на „Темата на NOVA” на координаторите по донорство, без които то не би било възможно. В България те са едва 30 на брой, а мрежата им покрива 19 града в страната. Те са лекарите, на които се налага да водят едни от най-тежките разговори – с близките на човек в състояние на мозъчна смърт.

Координаторите по донорството се превръщат в преки участници едновременно в най-голямата човешка мъка и в най-голямото човешко щастие. Тази неделя в "Начало след края" зрителите ще видят емоционалните разкази на двама от тях, които преживяват всеки един случай и всяка една история. Как продължава животът след смъртта и какво е усещането да живееш втори живот?

Гледайте „Начало след края“ в „Темата на NOVA“ на 10-ти октомври, веднага след централната емисия новини.