97397
Мариана Кукушева разказва повече за традициите на Спасовден
Днес празнуваме Спасовден и професионалния празник на хлебаря.
"Неслучайно на днешния ден хлебарите имаме празник. Хлябът е единствената храна, която обединява хората", сподели за Дарик председателят на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите и Мариана Кукушева.
За първи път празникът на хлебарите и сладкарите се чества официално през 1915 г. по предложение на съюза "Задруга на хляба".
Народните вярвания повеляват днес да се прави курбан, а за здраве да се раздават обредни пити хляб и варено жито.
"Неслучайно на днешния ден хлебарите имаме празник. Хлябът е единствената храна, която обединява хората", сподели за Дарик председателят на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите и Мариана Кукушева.
За първи път празникът на хлебарите и сладкарите се чества официално през 1915 г. по предложение на съюза "Задруга на хляба".
Народните вярвания повеляват днес да се прави курбан, а за здраве да се раздават обредни пити хляб и варено жито.