Милчо Левиев открива Пловдивски джаз вечери
Милчо Левиев открива Пловдивски джаз вечери / БГНЕС

Внуците на Панчо Владигеров, джазменът Милчо Левиев и актьорът Ицхак Финци откриват 10-тото юбилейно издание на „Пловдивски джаз вечери". В Дома на културата „Борис Христов", от 9 до 12 октомври пловдивската публика ще има възможност да чуе виртуози от световния джаз.

Феновете ще могат да се насладят на премиерата на албума Song of the Clown, създаден по музика на Панчо Владигеров и адаптиран в съвременни джаз стандарти от Милчо Левиев. 30 години на сцената ще отпразнува и популярното трио "Акустична версия", съставено от едни от най-талантливите композитори, изпълнители и експерти по музика в България - пианиста Антони Дончев, барабаниста Христо Йоцов и басиста Георги Дончев. Франк Гамбали, китарист от групата на легендарния Чък Кърия също ще гостува в града под тепетата със своята формация „Франк Гамбали квартет".

Фестът ще завърши с концерт на виртуозния Теодосий Спасов, който събира млади български музиканти и смесва традиционна балканска музика с влияния от световния джаз, поп и етно.