Мийте ръцете си минимум 45 секунди, препоръчват специалисти
Мийте ръцете си минимум 45 секунди, препоръчват специалисти / ThinkStock/Getty Images

Заместник-главният здравен инспектор на Великобритания Джина Радфорд предупреди, че хората не отделят достатъчно време на миенето на ръцете си и за да бъде то ефективно, трябва да трае минимум 45 секунди, пише в. "Дейли мейл".

7 тайни за красиви ръце и нокти в студеното време

Много често това условие не се изпълнява и липсата на основни хигиенни навици води до разпространението на инфекции и до растящата устойчивост на антибиотици.

А как да определим кога са изтекли задължителните 45 секунди? Джина Радфорд подсказа на британците, че за това време може да се изпее първият куплет на националния им химн "God Save The Queen". По същия начин могат да се отброят 45 секунди, като се изтананика два пъти "Happy Birthday".

Седем начина да засилим имунната си система

"Мнозина от нас не отделят достатъчно време, за да си измият ръцете с вода и сапун. Често се пропуска тази основна хигиенна процедура след ходене до тоалетната и преди ядене!", констатира Радфорд.

Тя също препоръча на лекарското съсловие по-отговорно да изписва за лечение антибиотици. "В девет от всеки десет случая не са нужни тези лекарства при подуто гърло, и въпреки това те се назначават на много пациенти", предупреждава Радфорд.

Източник: БТА