Нека не се лъжем - майчинството е свързано и с тревоги. Понякога бебенцата боледуват и в епизода на Mamma Mia в новия канал във Vbox7.com днес научаваме как да се справим в подобни моменти. Ужасът, който изпитваме, е неизбежен, но той не помага на никого. Кога имаме основания за притеснения и как да знаем, че бебето е наистина болно? Как да разпознаваме симптомите и кога да звъннем на педиатъра?

Съвети от майки за майки с Mamma Mia

Няколко са основните признака, които показват, че бебенцето не се чувства добре - температурата, плачът при болка, повръщането. Интересно е, че когато едно бебе, особено преди 6-ия месец, спи прекалено много, може да означава, че то се разболява. Важно е да сме наблюдателни и да не изпадаме в паника при всяко кихване.

Нека не забравяме - няма майка, която да не усеща инстинктивно как е бебето й и какво трябва да направи. Въпреки това всеки път, когато изпитваме притеснения, е по-добре да потърсим педиатъра. Спокойствието е по-ценно от всичко.

Още за справянето в такива ситуации вижте в днешното видео, част от Mamma Mia във Vbox7.com. Във Facebook ще се радваме да чуем и вашия опит.


Mamma Mia - всяка сряда във Vbox7.com