Красивата версия на Дончо Цончев
Красивата версия на Дончо Цончев / netinfo

„Красивата версия" е озаглавена най-новата книга на Дончо Цончев. Тя ще е на пазара на 22 юли, а премиерата е насрочена за 27 юли, когато е и рождения ден на автора.

„Дълбоко съм убеден, че към всяко нещо съществуват поне сто ракурса и толкова версии. Аз съм за красивата версия. Тя се ражда от разума и доброто. Това ме прави щастлив и ме осмисля по някакъв начин. Понякога си въобразявам, че тъкмо тук е отговорът на въпроса, защо ми върви, с каквото и да се захвана", казва за книгата си авторът.

„Няма нормален човек, който да не иска красивата версия - за себе си, но и за околните. Лошото няма какво да го търся, то само ни намира, но търся доброто - красивата версия. Сега правя един сборник с това заглавие - много му се надявам - „Красивата версия", сподели още през май писателят Дончо Цончев, получавайки наградата „Златен век".

Дончо Цончев е роден на 27.07.1933 г. в гр. Левски. Завършва геология в Софийския университет. Публикува в периодиката от 1956 г. Неговите герои - спортисти, геолози, рибари, ловци, работници - са свързани пряко с начина му на живот.

Пише за природата и света на животните, както и детско-юношеска проза. Автор на разкази, новели, повести, драми, по-известните от които са: „Мъже без вратовръзки", „Роман на колелета", „Червени слонове", „Опасни типове", „Почти любовна история", „Принцовете", „Ако можехме да ги чуем", „Звезден прах", „Къщата на песните" и др.