Концерт в три части под звездите на София
Концерт в три части под звездите на София / aвтор: sxc.hu, juliaf
Концерт в три части под звездите на София
32724
Концерт в три части под звездите на София
  • Концерт в три части под звездите на София

Класически произведения, народна музика и музика от филми ще звучат тази вечер пред Народния театър "Иван Вазов". Концертът "Музика под звездите", който е безплатен, започва в 19.30 ч. и е част от фестивала "Фортисимо Фест". В събитието на открито ще се включат Софийската филхармония, цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази, солисти от фолклорния ансамбъл "Филип Кутев". Диригент ще е Максим Ешкенази, който от години живее и работи в САЩ. 

От Шостакович и Дворжак, през Панчо Владигеров до Джон Уилямс и Енио Мориконе. Тяхна музика ще звучи около Народния театър в концерта "Музика под звездите".

За програмата разказва Максим Ешкенази, който е и артистичен директор на "Фортисимо Фест": "Първата част е изцяло класически репертоар. Започваме с Шостакович, след това ще свирим Дворжак, Бизе, Вагнер. След това ще преминем към, аз я наричам, народната част на концерта. С ансамбъл "Филип Кутев" сме направили една специална програма с две оригинални произведения на Георги Андреев, в началото и в края. По средата има народни песни. Последната, трета част, е филмова музика. Ще свирим музика от "Индиана Джоунс", "Хари Потър", "Мисията", "Усещане за жена", "Супермен", "Междузвездни войни". Накрая ще има и заря", казва диригентът.

Специално за концерта "Музика под звездите" встрани от Народния театър е изградена голяма сцена. Седящите места за публиката са около 500.