/ БГНЕС
Какво е общото между 2880 литра дезинфектант и австрийския психиатър Виктор Франкъл? Юристът Атанас Ганчев намира пресечна точка между тях не къде да е, а в „Пирогов”, разказва NOVA.

Преди повече от два месеца той оставя кантората на втори план и става доброволец-дезинфектор в столичната болница. Това, което вижда там в условия на пандемия, го кара да преосмисли идеята на книгата „Човекът в търсене на смисъл”.

Всичко започва преди малко повече от два месеца. В началото на пандемията Атанас си дава сметка, че работата му намалява.

Студентка и двама спортисти станаха доброволци в Инфекциозното отделение (СНИМКИ)

Аз съм юрист. Занимавам се с корпоративно право най-вече. Моята работа е свързана с бизнеса и бях сигурен, че ще има спад. Така реших, че свободното време, което ще ми остане, мога да го използвам за нещо важно, което има смисъл”, обясни Ганчев.

Колебае се между две алтернативи – да използва тези месеци, за да завърши докторантурата си или да помага „Пирогов”. Разбира, че там има само трима дезинфектора, и то възрастни жени. Две от тях са напуснали. И понеже ключовата дума е „смисъл”, решава да замества химикалката с пръскачка.
NOVA