/ NOVA
Главният прокурор Иван Гешев гост в събота, а в неделя предстои среща с посланика на САЩ Херо Мустафа
И този уикенд предаванията на NOVA и NOVA NEWS ще представят на зрителите коментар на най-актуалните теми от седмицата с ексклузивни гости и интересни събеседници.

В „Събуди се“ предстои разговор на Марина Цекова за социалните неравенства и справянето с кризата с министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков. Зам.-министрите на земеделието Иван Христанов, икономиката и индустрията Димитър Данчев и отбраната Йордан Божилов също ще бъдат специални гости в предаването през уикенда. Водещата Марина Цекова ще дискутира с д-р Александър Симидчиев има ли лек за здравната система. Как се преплитат изкуството и войната ще коментира журналистът и режисьор Севда Шишманова.

Главният прокурор Иван Гешев ще даде първото си телевизионно интервю от почти две години за предаването "Офанзива с Любо Огнянов" тази събота. За обвиненията в разпъването на чадър над властта, за междуинституционалната война и закриването на специализираните прокуратури, за Васил Божков и руските шпиони, за сигналите срещу него – обвинител номер едно ще говори пред Любо Огнянов. В предаването тази събота по NOVA NEWS ще участват и председателите на парламентарните групи на ГЕРБ Десислава Атанасова и на БСП Георги Свиленски.

Част от събитието „Да се изправим в защита на Украйна“ на международната организация Global Citizen, която цели мобилизация за набиране на средства в подкрепа на хуманитарните усилия в Украйна и съседните държави, също ще бъде излъчено в „Офанзива с Любо Огнянов“. Цялата проява от двореца Лаженки във Варшава може да бъде проследена на живо в сайта nova.bg, както и във Facebook страницата на NOVA NEWS от 16:00 ч.

Предаването „На фокус с Лора Крумова“ в неделя продължава с ексклузивните срещи. България в конфликта между Русия и Запада ще коментира посланикът на САЩ – Херо Мустафа. Зрителите ще могат да се запознаят с Иля Новиков – мъжът, който поведе своя война срещу Путин и разпространи кадрите от клането в украинския град Буча. Специални разговори предстоят още с бившия служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев, изпълнителния директор на НАП Румен Спецов и ръководителя на апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов.

Събитието на Global Citizen ще бъде излъчвано във ФБ страниците на Новините на NOVA и NOVA NEWS.

Не пропускайте ексклузивните интервюта в предаванията на NOVA и NOVA NEWS този уикенд!