Ани Салич
Ани Салич / netinfo
Посланикът на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - „ПРОМЯНАТА” – Ани Салич спечели голямата награда за цялостен принос в категория „Медии”
Екипът на Новините на NOVA получава двойно признание с отличията на едно от най-емблематичните лица на медията Ани Салич и репортерът на NOVA, който винаги е в епицентъра на събитията – Николай Василковски.

На официална церемония Ани Салич получи отличие за обективна и социално значима телевизионна журналистика на годишните награди на сп. Business Lady. През годините тя се присъединява и подкрепя множество благотворителни каузи, а през 2014 г. става посланик на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА. Тя се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change и цели да създаде по-добър живот и по-сигурно бъдеще на децата на България, като инвестира в развитието на социалното предприемачество у нас.

„Ангажираността ми със социално значими каузи през годините е въпрос както на личен избор, така и на визия за това, че журналистиката трябва да се застъпва и да прави по-видими добрите примери, да показва добрите новини и добрите хора, които ги създават. Като посланик на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА, вече 4-та година се убеждавам, че ПРОМЯНАТА за по-доброто бъдеще на децата на България е напълно възможна.”, сподели Ани Салич по повод наградата. Обръщението й към присъстващите в залата може да видите ТУК.

За втора поредна година наградата „Зелено перо” на националния конкурс на b2b Мedia "Най-зелените компании в България" отива в NOVA. Спечели я репортерът на Новините на NOVA Николай Василковски, за разследването му за състоянието на пречиствателната станция с Червен бряг.

Николай Василковски
netinfo

„Като журналисти наш дълг е да бъдем чувствителни не само към актуалните теми на деня, но и към проблемите за опазването на околната среда и да ги отразяваме обективно, с цел тяхното разрешаване.”, сподели минути след като взе наградата си, Николай Василковски.

Двете отличия за лицата на NOVA за пореден път доказват значимостта, която медийната група отдава на социалната корпоративна отговорност, както и това, че ангажираността и визията за подкрепа и съпричастност е споделена от всяко едно от лицата и екипа на медията.