Да помогнем на Гого от Фамилия Тоника
Да помогнем на Гого от Фамилия Тоника / снимка: tonika.dir.bg

Един от любимите изпълнители на поколения българи Георги Найденов-Гого от "Фамилия Тоника" се нуждае от помощ. Той боледува от рядка болест, чието развитие не е могло да бъде забавено чрез лечението, прилагано до момента. Единствената възможност за спасение е присаждане на стволови клетки. Необходимата за интервенцията сума е 50 000 лева, която не е по възможностите на семейството на Гого. Затова той се обръща към всички, които биха могли да помогнат.

Прави го чрез писмо, в което разказва:

Уважаеми приятели,

Ще ви спестя всякакви предисловия и обяснения и ще го кажа направо. Боледувам от рядка и, за съжаление, нелечима болест с неизяснен произход и фатален край. След като за една година опитах всички възможности у нас, единствената вероятна алтернатива остана присаждане на стволови клетки. Засега съгласие за тази интервенция съм получил само от Москва на цена 50 000 лева. Тази сума не е по възможностите на моето семейство и затова ви моля за помощ.

Ако нямате възможност, изпратете това писмо по факс или до тези, които смятате, че могат да помогнат. Надявам се разбирате, че съм прибегнал до тази крайна за мен мярка, защото всеки ден е от значение.

Банковата сметка е BG73 UNCR 7630 1059 6950 20.

Благодаря ви и нека Бог ви благослови!
Гого.

В интервю за Агенция Блиц Гого споделя, че присаждането на стволови клетки е единствената възможност развитието на болестта му да бъде забавена. Въпреки че, по думите му, в световен мащаб лечение за тази болест няма.

За да бъдат събрани необходимите 50 000 лева ще бъде организиран и благотворителен концерт в Операта в Бургас. Той ще бъде на 20 април като в него ще се включат Кристина Димитрова, Орлин Горанов, дует "Шик", колегите на Гого от "Тоника".