Четири произведения с отличие на конкурса „Бодлите на таралежите”
Четири произведения с отличие на конкурса „Бодлите на таралежите” / netinfo
Четири произведения бяха отличени в първото издание на конкурса „Бодлите на таралежите” за ученически творби в областта на литературата. Инициативата се организира от Фондация „Братя Мормареви” съвместно с вестник „Труд”.

Жури в състав Панчо Панчев – дядо Пънч, Емил Симеонов и Алек Попов присъди четири награди за млади литературни таланти. Диана Николова и Александрина Георгиева получиха първа награда в категориите съответно за разказ и есе. Призът за първо място е с парично измерение от 500 лева. Двете момичета имаха право да номинират за първи път в България своя любим учител. В категорията „Качествен принос в хуманитарното образование на ученика” отличията и парична награда от по 400 лева грабнаха преподавателките Пелагия Черакчиева и Любов Кожухарова. Бяха връчени и две поощрителни награди за детски творби от по 250 лева.

„В конкурса участваха около 40 ученически произведения и съм приятно изненадат от човешките внушения, които поставят децата”, заяви за Дарик председателят на журито Панчо Панчев.

Целта на конкурса е стимулиране на детското творчество, добави Кънчо Стойчев – председател на фондация „Братя Мормареви”.