За няколко часа част от центъра на София се превърна в зона без автомобили. Десетки почитатели на скейтборда, ролерите и тротинетките дойдоха и се включиха в инициативата "БулевАРТ". Почти през целия ден любителите на еко начин за придвижване из града имаха възможност да карат свободно в някои централни части на столицата.

БулевАРТ
БГНЕС

Столична община и центърът за градска мобилност са предвидили много изненади за тези, които тази събота са предпочели да останат в София. Майсторски демонстрации на ролери са само една от тях.
 
Почитатели на новата световна мания – лонгборда показаха на какво са способни. Младежите от LongDayBoarding даваха безплатни уроци по борд каране на начинаещи. От столична община се надяват много софиянци да харесат екоинициативата, обясни заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

БулевАРТ
БГНЕС

"Това ще бъде поредица от събития, които планираме да организираме и основната ни цел е да насърчим използването на екологини начини за придвижване в града и такива, които не създават задръствания и замърсявания", каза Крусев.
 
Може ли една улица да се превърне в поле за изява на хората на изкуството – това показаха и няколко стрийт художници.

БулевАРТ
БГНЕС

Подобна инициатива ще се проведе отново в началото на септември, която ще зарадва почитателите на изкуството и игрите.

БулевАРТ
БГНЕС