CNN направиха репортаж за "Мис България Вселена". Поводът беше благороден жест на Виолина Анчева, която реши да подари роклята си - дело на известен дизайнер, на бедно филипинско момиче, предаде NOVA.

Виолина Анчева носи националния Флаг в багажа си. Най-ценния й "сувенир" от конкурса "Мис Вселена" е синя вечерна рокля от известен дизайнер. Всяка участничка в конкурса получила една.

Облеклото на родната представителка на „Мис Вселена” взриви мрежата (ВИДЕО)

Виолина казва, че е била на официална вечеря с роклята. Почуствала се благословена и си припомнила друг щастлив момент от живота й - абитуриентския бал. Тогава решила, че трябва да сподели щастието си с някого и да подари роклята на местно момиче, което не може да си позволи рокля за бала.

"Когато бяхме в различни градове във Филипините, хората винаги ни даваха цветя и сувенири. Аз изживях щастливи моменти с тази рокля и искам следващото момиче, което ще я носи, да се чувства красиво и щастливо", каза Анчева.

Тя публикувала идеята си в социалните мрежи и започнали да валят преложения. Виолина отговорила на няколко, но те не писали отново. Свързала се с една майка на абитуриентка, но била от град, който е много далеч от столицата, а полетът на Виолина бил след няколко часа. Тогава видяла посланието на самотна майка с две деца.

Мис Вселена България свалила 17 кг, за да грабне короната (ВИДЕО/СНИМКИ)

Майката не можела да повярва на късмета си. 15-годишната й дъщеря трябва да ходи на бал след няколко седмици и нямала рокля. Само тя работи в семейството и няма пари да купи бална рокля.

"мислех да взема заем, защото тя наистина иска да отиде на бала тази година. Мислих да си заложа огърлицата", разказва майката.

Виолина казва, че за нея е важно, че роклята ще даде на друго момиче част от късмета й като мис.

Студентка от Франция e новата Мис Вселена (СНИМКИ)

"Правя го, защото самата аз съм щастлива. Може би е най-хубавият жест, който някога съм правила за друг човек. Моля да ми пратите видео как отива на бала", заяви Виолина.

И не след дълго изненадата е факт. 15-годишното момиче се връща у дома, за да открие, че има страхотна рокля за бала.

Източник: nova.bg