Артисти от цял свят се събират в София, за да участват в спектакъла Турандот
Артисти от цял свят се събират в София, за да участват в спектакъла Турандот / Thinkstock/Getty Images
Артисти от цял свят се събират в София, за да участват в спектакъла "Турандот"
91189
Артисти от цял свят се събират в София, за да участват в спектакъла "Турандот"
  • Артисти от цял свят се събират в София, за да участват в спектакъла "Турандот"

Ученици на Райна Кабаиванска се събират в София за спектакъла "Турандот" на Джакомо Пучини. Представленията ще са на 9, 11 и 13 декември в Софийската опера и балет. Постановката ще се играе в чест на 25-та годишнина от създаването на Нов български университет.

Младите артисти, участници в продукцията, са от България, Италия, Южна Корея, Испания, Китай и Сърбия. Те се усъвършенстват в майсторските класове на голямата оперна актриса в Нов български университет, Академия "Киджана" в Сиена и Музикалния институт "Векитунели" в модена, Италия.

Постановката "Турандот" е с участието на хора и оркестъра на Софийстата опера и е под режисурата на нейния директор академик Пламен Карталов. Диригент е Никола Пашковски, асистент на Рикардо Мути. В ролята на принцеса Турандот зрителите ще видят Ана Патричевич от Сърбия и Марили Санторо от Италия.

Вече 16 години райна Кабаиванска работи с млади оперни артисти от цял свят, които пристигат в България за участие в нейните майсторски класове, организирани от Нов български университет. Гала-концертът, с който завършва всеки от тях, е едно от най-очакваните оперни събития в началото на музикалния сезон.