/ БГНЕС, архив
Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечели сребърния медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в столицата на Азербайджан Баку.
 
След като вчера българките изиграха силно съчетание с пет обръча и получиха оценка от 21.400, днес грациите имаха изпускане на топка извън терена. Така те бяха оценени със 17.000 точки, събраха сбор от 38.400 точки и завоюваха сребърните отличия. Шампион в многобоя стана ансамбълът на Италия, а на трето място завърши Япония.
 
В неделя българките ще участват и на двата финала на отделните уреди при ансамблите. Финалите започват със съчетанията обръч и топка при жените, и приключват около 15.00 ч.

Българските представителки в индивидуалното Катрин Тасева и Боряна Калейн завършиха съответно четвърта и девета в многобоя. На финалите на отделните уреди Катрин ще играе на обръч, топка и лента, а Боряна на обръч и бухалки.
 
Подробности за състезанието в Баку четете на Gong.bg
 
Златния медал в многобоя спечели рускинята Мария Сергеева със сбор от 69.050 точки, а втора и трета се наредиха съответно Влада Николченко от Украйна с 67.550 и  беларускинята Анастасия Салос с 66.550 точки.
 
gong.bg