10-годишно момиче продава куклите си, за да дари парите на деца, лекуващи се от рак, разказва NOVA. Това е Мадлен, която не просто научи един от най-важните уроци в живота си, но и предаде такъв на много хора около себе си.

Дарението и помощта Мадлен си обяснява така: "Представлява да имаш нещо, да си състрадателен и да даваш нещата на другите, защото те е грижа за тях"

Мадлен споделя, че е имала около 21 кукли. Майката на Мадлен разказва, че тя сама поискала да продаде куклите си, за да дари парите на деца, които са болни от рак.

Едва на 10 Мадлен вече знае, че трябва да помагаш на другите и коварната болест е нещо, с което трудно се бориш. "Знам, че ракът е нещо голямо. Не е толкова лесно да се пребориш с него", коментира тя.

Майката Радост помага дъщеря си да осъществи целта си. Снима я и публикува снимката заедно с послание към него във Фейсбук. "Помислих, че ще се откаже. Тези кукли са едно събирано съкровище, събирани поне 5 години", разказва Радост.

Само за ден щедрото момиче успява да продаде 8 кукли. Купувачите изпращат парите директно в сметката на Дневен център за деца, които се лекуват от рак. Центърът е създаден от майки на деца, борещи се с тежката болест.

Вижте цялата история на Мадлен във видеото
nova.bg