/ БГНЕС
Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще участва в откриването на новата учебна година на 15 септември от 12.30 часа в Природоматематическата гимназия "Христо Смирненски" в Перник, това съобщи пресцентърът на МОН.

В 9.00 часа утре заместник-министър Мария Гайдарова ще открие учебната година в 25-то Основно училище "Д-р Петър Берон" в София. От 11.00 часа тя ще присъства на празника на 200-то Основно училище "Отец Паисий" в село Лозен в област София-град.

Заместник-министър проф. Генка Петрова ще бъде в 9.30 часа на тържеството в Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив, а от 10.30 часа ще участва в церемонията по откриването на академичната учебна година в Медицинския университет в града.

Заместник-министър Евгения Пеева ще открие учебната година от 10.00 часа в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик.
Заместник-министър проф. Нели Косева ще участва от 10.00 часа в откриването на учебната година в Националната търговско-банкова гимназия в София.