749 първокласници влизат в класните стаи в Шумен

Има намаление при малчуганите в детските градини през последните 4 години

Учебната година започва с по-малко деца
Учебната година започва с по-малко деца
Има намаление при малчуганите в детските градини през последните 4 години
749 деца ще прекрачат за първи път училищния праг в Шумен тази есен. Преди година те са били 769, а през 2016 година- 819.

Общо учениците в шуменските училища е 8 427 в 371 паралелки. Има лек спад в сравнение с минали години, но се запазва стабилна бройка, посочи зам.-кметът Найден Косев.

В детските градини в Шумен има записани 2863 деца. Те са разпределени в 28 детски градини.
Данните сочат, че през миналата година децата са били 2872. От 2014 година насам има спад с близо 180 деца.

Блъсков
Dariknews.bg


Община Шумен е заделила 60 000 лева за ремонти в училищата през лятото, а 265 000 лева са получени от министерството на образованието за ремонт в Математическата гимназия Нанчо Попович и СУ Йоан Екзарх за инфраструктура.

4 училищата в момента се обновяват по ОП Региони в растеж. Там дейностите ще продължат до края на годината, но е направен график учениците да има занятия . Вероятно това ще е на две смени.

Ремонтира се и училището в Друмево, където покривната конструкцията се е компрометирана. По средата на школото се извършват и други Ремонти от общинското предприятие по строителство.

Волов
Dariknews.bg


Обновено и ремонтирано училището в Дивдядово празнува 170 години от своето създаване.

В навечерието на новата учебна година Девето основно училище „Панайот Волов“ в шуменския квартал „Дивдядово“ е обновено и ремонтирано.

Със средства от общинския бюджет на стойност 33 000 лв. са подменени тротоарните плочки в двора. Изградени са подпорни стени за връзката между двете сгради на училището и места за отдих. С 28 000 лева, дарени от физически лица, фирми и Сдружение „Училищно настоятелство при IX ОУ „Панайот Волов“ са реновирани две класни стаи, кабинетите по химия и опазване на околната среда, чужди езици, история и цивилизации, български език и литература.

Училището в Дивдядово има годишнина


Ремонтирани са коридорите и стълбищата в основната сграда на училището и физкултурният салон. Обновен е и училищният комплекс „Домашна техника и технологии“. Монтирани са итри нови пилона, на които ще бъдат монтирани флаговете на ЕС, България и Шумен.

През тази година Девето основно „Панайот Волов“ ще отбележи 170 години от обявяването си за първото взаимно новобългарско училище в квартал „Дивдядово“.
 

Лампи
Dariknews.bgЗа още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.