Защо умереното пиене е полезно за богатите и вредно за бедните?

Умереното пиене е полезно за сърдечносъдовата система на богатите, но може да се окаже фатално за по-бедните слоеве от населението
Умереното пиене е полезно за сърдечносъдовата система на богатите, но може да се окаже фатално за по-бедните слоеве от населението / ThinkStock/Getty Images
Умереното пиене е полезно за сърдечносъдовата система на богатите, но може да се окаже фатално за по-бедните слоеве от населението, установиха норвежки учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Експерти призовават към пълно въздържание от алкохол

Хората, които консумират алкохол по две-три чаши седмично, са с по-малка вероятност да умрат от болести на сърцето, в сравнение с въздържателите. Но това важи само за заможните люде, тъй като е много по-вероятно те да консумират алкохола не на гладно, а с някакво ястие.

Разкриха кой алкохол предразполага хората към секс

Според норвежкото изследване бедните хора пият по-малко от богатите, но нездравословно. По тази причина те по-често биват хоспитализирани заради проблеми със сърцето, свързани с алкохола. При тях броят на починали от инфаркти е по-голям. Норвежките учени наричат това явление "алкохолният парадокс".

Как ни действа алкохолът?

В проучването били анализирани медицинските данни на 200 хиляди норвежци. От него проличало, че връзката между алкохолната консумация и сърдечносъдовите заболявания варира според доходите.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА