/ iStock/Getty Images
Заради оказал се на линията на метрото в Лондон лебед трябваше да бъде спряно движението на влаковете, разказва сайтът My London.

Историята се е разиграла в петък вечерта на 24 януари. Пътниците на станция „South Acton“ забелязали спокойно седящ на релсите лебед. През повечето време той не издавал звук, а само мълчаливо наблюдавал хората наоколо. Животното обаче не избрало най-подходящото време за тази разходка, тъй като било час пик.

Служителите на метрото се опитали да накарат птицата да излети, но усилията им не дали резултат. Тогава се обадили в няколко благотворителни организации, занимаващи се със спасяването на животни, но никой от доброволците не успял да дойде. Час по-късно лебедът все пак успял да се измъкне.

Оказало се, че той не може да лети. Скоро на помощ пристигнал екип доброволци от лондонска организация за защита на дивите животни.

„Птицата беше дотолкова дезориентирана, че просто не знаеше какво да прави. Тя тежеше твърде малко, вероятно затова просто не е имала сили да излети. Лебедът очевидно е извадил късмет, че не е получил травма или токов удар“, коментар един от служителите.

Птицата получила необходимата помощ и на следващия ден била пусната на свобода.
БГНЕС