/ Guliver/Getty Images
И все пак няма потвърждение, че на открития в Мексико радиозапис e именно нейният глас
Мекисканската Фонотека откри запис на гласа на Фрида Кало, какъвто досега не беше известен, съобщи Ройтерс.

Съд забрани продажбата на Барби с лика на Фрида Кало в Мексико
 
На радиозаписа от 1953 или 1954 г. художничката рецитира откъси от "Портрет на Диего" – текст, който тя пише през 1949 г. за съпруга си Диего Ривера.
 
Мексиканското правителство обяви откритието с уточнението, че според изследователите това е гласът на Фрида Кало, но потвърждение не съществува.

Барби с образа на Фрида Кало ядоса роднините на художничката
 
Фрида Кало става световноизвестна чак след смъртта си през 1954 г.
 
В радио записа, който продължава по-малко от две минути, младежки ясен глас, изпълнен с енергия, казва за Ривера: "той е голямо момче, грамаден, с приятелско лице и тъжен поглед. Неговите изпълкнали, тъмни, много интелигентни и големи очи сякаш ще излязат от орбитите, защото подутите му клепачи изпъкват като на жаба".
 
Фрида Кало вдъхнови модно дефиле

Хора, познавали Фрида Кало, не са единодушни дали това е гласът й.
 
„Гласът на Фрида е голяма енигма. Непрекъснато го търсим от основаването на Фонотеката”, каза Павел Гранадос, директорът на Фонотеката.

сторията на Кало и Ривера е една от най-романтичните в историята. Любовта на мексиканската художничка към съпруга й продължава цял живот. Двамата се срещат, когато тя е на 22 години. Макар любовта им да преминава през множество перипетии, те винаги се връщат един към друг. Развеждат се през 1939 г., но през 1940 г. се събират отново и остават заедно до смъртта на Фрида през 1954 г.

И още:

Кръщават самолети на Фрида Кало и Диего Ривера


Най-романтичните звездни двойки

От гардероба на Фрида

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА