Футуристът, компютърен учен и изобретател Реймънд Курцвейл прогнозира кога човечеството ще успее да постигне безсмъртие. Според него това ще стане до 2029-2030 г., пише Telegram.

Според Курцвейл до този момент хората ще „увеличават продължителността на живота си с всяка година“. Той определи, че през следващите години нанороботите ще помогнат на хората да се отърват от болестите, благодарение на което човечеството сериозно ще увеличи продължителността на живота.

В Израел откриха най-големия спешен център в света с роботи вместо лекари

Ученият смята, че до 2030 г. изкуственият интелект ще започне да се развива самостоятелно. Очаква се с течение на времето изкуственият интелект да достигне способности, присъщи за хората. Изследователят смята, че след седем години ще започне процесът на сливане на човек с AI, в резултат на което до 2045 г. ще бъде създадено поколение киборги. Тази комбинация ще увеличи възможностите на мозъка с 10 хиляди пъти, което ще позволи да се комуникира с множество компютри по света. Така тази нова група хора не само ще има по-голяма продължителност на живота, но и ще бъде по-интелектуално развита.
Рамблер