/ iStock/Getty Images
Благодарение на компания от Южна Калифорния пържените картофи и лучените кръгчета в заведенията за бързо хранене стават високотехнологични.
Miso Robotics Inc в Пасадена започна да пуска на пазара своя робот Flippy 2, който автоматизира процеса на пържене на картофи, лук и други храни, предава Ройтерс.

Голяма роботизирана ръка, подобна на тези в автомобилните заводи, изважда замразени пържени картофи и други храни от фризера, потапя ги в горещо олио, след което поставя готовия за сервиране продукт в тава.

Flippy 2 може да приготвя няколко ястия по различни рецепти едновременно, като намалява нуждата от персонал за кетъринг и, както казва Miso, ускорява доставката на поръчки.

"Когато поръчката постъпи чрез системата на ресторанта, тя автоматично изпраща инструкциите към Flippy", казва в интервю главният изпълнителен директор на Miso Майк Бел.

"Той го прави по-бързо или по-точно, по-надеждно и по-щастливо, отколкото повечето хора го правят", добави Бел.
Miso заяви, че разработката на Flippy е отнела пет години и наскоро го е пуснала в търговската мрежа.

Името на робота идва от Flippy, по-ранен робот, създаден да обръща бургери. Но след като екипът на Miso завършил тази машина, те осъзнали, че на станцията за пържене е много по-натоваренo, особено късно вечер.
БГНЕС