Това ли е най-грозната и „тъжна“ коледна елха в света?
Това ли е най-грозната и „тъжна“ коледна елха в света? / ThinkStock/Getty Images

Издигнатото в Рим коледно дърво предизвика недоволството на много от жителите на италианската столица, съобщиха сайтовете Лента и Локал. По думите на хората, елхата е най-грозната в света.

Уникална кръчма блести с 90 елхи и 21 000 лампички (СНИМКИ)

На римляните не им харесва, че тя изглежда небрежно и клоните са увиснали. Освен това е зле украсена с гирлянди, а на върха няма коледна звезда.

"По-добре да не бяха я слагали въобще, толкова е грозна! И се чудят защо туристите избират други градове", коментира във Facebook един от гражданите. "Точно като града е - пълна с дупки и покрита с боклуци", пише в друг коментар.

Семейство украси дома си с над 100 коледни елхи (ВИДЕО)

Светлините на дървото бяха запалени от кмета Вирджиния Реджи на празника на Непорочното зачатие, който отбеляза началото на коледния сезон за италианците.

Кметът призова децата да отброяват от 10 до едно, като обеща след това "дървото и Виа дел Корсо да се осветят магически", но когато този момент настъпи, блещукащите светлини бяха посрещнати с мълчание.

Един от гражданите каза, че съпоставен с други европейски градове, които пресъздават коледна атмосфера със светлини, събития и забавления, в Рим има само "безкрайна тъга".

Прочутото коледно дърво пред Рокфелер сентър грейна под дъжда (СНИМКИ)

Някои се впуснаха в защита на коледното дърво, като заявиха, че е двулично да се критикува, при положение че става въпрос за дарение. В аргументите си те посочиха, че Коледа се комерсиализира и управлението на града харчи пари от таксите на хората за фриволни разходи. Но опонентите им отговориха, че намаляването на разходите не трябва да е за сметка на празничната магия, пише БТА.

Грейна коледната елха в София (ВИДЕО)

Историята все пак има щастлив край, защото "тъжната" елха на Рим получи бляскаво преобразяване и коледна звезда на върха: