Те бяха лицето на модата през 90-те години. Момичетата от кориците се радваха на небивала известност и подписваха договори за астрономически суми. Едни от най-популярните лица от онова време бяха Клаудия Шифър, Синди Кроуфорд, Ел Макферсън, Линда Еванжелиста, Наоми Кембъл. Каналът "7-те НАЙ" във vbox7 разказва:

Линда Еванджелиста

Линда Еванджелиста е канадски модел. Тя се счита за един от най-успелите и влиятелни модели на всички времена и краси над 700 корици на списания. Еванджелиста е известна с това, че е дългогодишната муза на фотографа Стивън Мейзъл, както и за изказването си по времето когато е на върха – „Ние не се будим за по-малко от 10 000 долара на ден.“ Тя държи рекорда за многократните си появи на корицата на Вог Италия (Vogue Italia), всички са заснети от Мейзъл.

Наоми Кембъл

Наоми Кембъл е кралицата на модния подиум. Тя е първата чернокожа жена която се появява на корицата на френското и английското списание „Вог“ и една от най-известните супермодели за всички времена, част от „Голямата петица“ група от модели достигнали огромна популярност през 90-те години. През 1991 г. списание „People“ я обявява за една от 50-те най-красиви жени на света.

Без фотошоп: Неземно красивите музи на 90-те (СНИМКИ)

Синди Кроуфорд

Синди Кроуфорд е американски модел, чийто запазена марка остава малката бенка точно над устните. Тя краси кориците на стотици списания, обявена е за №3 в 40 от най-горещите знаменитости на VH1 за 90-те години. Нейният успех като модел я прави голяма знаменитост, което от своя страна ѝ осигурява роли в телевизията и киното.

Музата на 90-те: Божествената Синди Крауфорд през годините (СНИМКИ)

Клаудия Шифър

През 1987г. Клаудия Шифър започва работа като модел и в началото на 90-те години придобива известност. Избрана е от Карл Лагерфелд за лице на марката „Chanel“, което ѝ донася световна слава и статут на супермодел. Тя също е част от „Голямата петица“.

От грозно пате до сексимвол: Клаудия Шифър през годините (СНИМКИ)

Тайра Банкс

Кариерата на Тайра на Банкс е поредица от епични върхове. Тя неведнъж е покорявала подиума на Парижката седмица на модата. Участва в редица филми и телевизионни предавания, записва музикални албуми, основава благотворителни организации и създава риалити формата  „Следващият топмодел на Америка“.

Кейт Мос

Кейт Мос е английска супермодел и бизнесдама. На 14 години Мос била много слабо момиче с изразително лице, излизащо много извън рамките на общоприетите стандарти за красота. Не била висока, но пък можела да се похвали с хубави дълги крака и крехка фигура. Но още на първата фотосесия Кейт демонстрира прочутия си изразителен поглед. Пътят ѝ към славата обаче едва започва. Най-важният договор в живота си Мос сключва през 1990г., когато известната марка Calvin Klein ѝ предлага работа.

Легендарните Кейт Мос и Наоми Кембъл откраднаха шоуто в Париж (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хайди Клум

Хайди Клум е германска манекенка, продуцентка, телевизионна водеща и актриса. Тя е сред ангелите на Victoria's secret. Родена е на 1 юни 1973г. в Бергиш Гладбах, Германия. След като завършва училище, отказва да учи моден дизайн и решава да започне кариера на манекенка.
През 1996 г. регистрира марката Heidi Klum GmbH. През 1997 г. за първи път се изявява на подиума на Victoria's Secret Fashion Show и сключва договор със световноизвестните производители на бельо. През 1998 г. става първото германско момиче, което се появява (при това по бански) на корицата на Sports Illustrated Swimsuit Issue.