Хората винаги се стремят да преживеят нещо ново и интересно. Предприемчивите собственици на заведения от цял свят знаят това и правят всичко възможно, за да впечатлят гостите си. Ето петте най-откачени ресторанти в свeта:

Модерната тоалетна

Тоалетните в този ресторант са навсякъде. Клиентите стоят върху тоалетни чинии и дори се хранят в чинии, с формата на тоалетна. А популярният шоколадов десерт на ресторанта се сервира в малка порцеланова тоалетна чиния.

Ако мислите, че този тайвански ресторант няма посетители, грешите. Той е доста популярна туристическа дестинация, точно заради абсурдната си концепция.

10 идеи за пътешествия през 2018 година

Вечеря в небето

Ако сте любител на екстремните усещания, хората са се погрижили да създадат ресторант, който може да ви ги осигури. Той се намира в Белгия и е посещаван от хора от цял свят. Разбира се, всичко за гостите на ресторанта е напълно безопасно, тъй като те са обезопасени с колани. Височината, на която си издига ресторантът е само 50 метра. Той разполага с 22 места, главен готвач, сомелиер и екип сервитьори, а кухнята им е в център на платформата.

Високо на дървото

Този ресторант се намира на тайландския остров Кукет и предлага на гостите си специално изживяване – вечеря сред короните на дърветата. Специални изобретения, приличащи на птичи гнезда, събират 5 човека и се издигат на близо пет метра височина. Сервитьорите достигат до клиентите си по въжена линия.

Най-странните места по света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ресторантът на роботите

Този ресторант се намира в Източен Китай. В него роботите сервират на клиентите и ги забавляват. Всеки от роботите има сензор за движение, за да знае къде и кога да спре, за да не блъсне някого или да разсипе храната.

роботи
ThinkStock/Getty Images

Водопадът

Ресторантът се намира във Филипините, на река, която има малък водопад.Заведението предалга на клиентите си да изживеят нещо ново. Докато хората стоят на масите, краката им са потопени във водата.

Пет необикновени хотела, които ще ви изненадат (ВИДЕО)

Какво предлага менюто на градовете в бъдеще?

10-те най-романтични места в света (СНИМКИ)

Този ресторант е най-старият в света (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук